power-lines

Sæt strøm på mig!

Nu er det nok! Nok er nok – nu skal der handles.

Min indre termostat er i den grad gået ud af sync og det betyder at jeg fryser konstant, også i en indetemperatur der af og til smækkes op på 23-24 grader ved hjælp af varmeblæser og varmetæppe i sofaen. Mine fingre bliver hvide og blå og de er fløjtende ligeglade med temperaturen i øvrigt. Og endda til trods for at jeg har øget min medicinske behandling mod raynaud.

Så idag har jeg puslet med at få ansøgt kommunen om varmevest og varmehandsker. Det er smertefuldt at have fingre der altid ser sådan her ud.

raynaud

For ikke at nævne, at frygten for fingersår sniger sig ind på én, når der bare ikke kommer blod ud til fingerspidserne. Jeg har en fin revne i en tommeltot, som hygger sig. Spørg lige om det gør ondt når man støder ind i diverse med den.

Som sagt så gjort – at logge på borger.dk (du kan også gå via din egen kommunes hjemmeside, men det her er nemmere når du HAR logget på),  og finde frem til Hjælpemidler, hvorfra jeg fandt frem til formularen “Ansøg om hjælpemiddel / forbrugsgode / boligindretning hos kommunen”. I disse teknologiske tider kan man jo udfylde formularen digitalt og via NemID underskrive, så behandler har min ansøgning imorgen tidlig, når denne møder på arbejde. (Og så er der behandlingstid på nogle uger…men sådan er det nu og det er ok). Det eneste der er en hemsko, hvis du spørger mig, er at der er begrænsning på antal tegn i felterne, og så vidt jeg kunne se, var der ikke angivet hvor mange tegn du har at gøre godt med. Så vær obs på at formularen pludselig æder dine sætninger.

Kryds fingre for at jeg snart bliver bedre til at holde på varmen.

Måske jeg skulle have været frisk at søge tilskud til ny vinterjakke i samme hug. Jeg skal jo have påklædning, der svarer til at bevæge sig rundt på indlandsisen på Grønland. Selv min NorthFace jakke er ikke god nok.

2 thoughts on “Sæt strøm på mig!

 1. Må jeg spørge hvordan det er gået med de handsker? Jeg har haft en større palaver med kommunen, men efter en MEGET lang sagsbehandlingstid, useriøs sagsbehandling, de kender jo ikke sygdommen hvilket ikke forhindrer dem i at træffe afgørelse, endte jeg med at måtte via ankestyrelsen, og nu har jeg fået handsker OG vest med batterivarme :-) Sidstnævnte er mindst lige så skøn som handskerne , varmer jo krop, så fingrene ikke helt så let bliver påvirkede. Siger jeg , her midt i sommeren hvor jeg er indehaver af endnu et fingersår !
  Men vesten, og de tynde handsker fra Nordic heat kan jeg klart anbefale

 2. Tak for din kommentar. :)
  Jeg har fået bevilget både vanter og vest, og fik det leveret her i starten af juni samme sted som dig. 😉
  AND I LOVE THEM!
  Processen tog lidt tid da jeg er den første i min kommune, der søgte om en varme vest, men de var ikke et øjeblik i tvivl om, at jeg skulle have den, da jeg mødte dem til en samtale.
  Det gælder om at holde sig på arbejdsmarkedet, så længe som muligt og det kræver visse hjælpemidler. Vesten vil bestemt komme mig til gavn på arbejde, når vi kommer til efterår/vinter.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *