solsikke

Træning

Lidt har også ret – altså det dersens træning-noget.

Indrømmet, jeg er en skovl til at komme ud og være aktiv. Men jeg er faktisk god til at gå ture, og det nyder jeg meget – at det går langsomt er godt for sindet, og du får styr på en masse tanker. Og om sommeren er en tur på el-cyklen det bedste.

Dur det ikke helt at komme afsted til torturmaskinerne i fitnesscentret, så er der faktisk også mulighed for at træne hjemme. Du skal blot have et par træningselastikker, som du kan købe hos en fysioterapeut eller i sportsforretninger.

Magasinet Helse viste for et stykke tid siden et par gode øvelser til at mindske smerter i nakke og skuldre. Tag et smut forbi og bliv inspireret.

På Youtube finder du Gigtforeningens kanal, hvor du finder en masse øvelser, som de udviklede for et par år siden: Pauseboogie. Den kan i øvrigt downloades til IOS og Android – lige til smartphone/app.

Vil du udvide dit træningscenter derhjemme, så anskaf en bold, evt yogamåtte, og evt et par håndvægte. Så får du trænet hele kroppen. Få lagt et program hos en fysioterapeut. Jeg har ovenstående – og jeg bruger faktisk også min wii. Der er flere sports spil til wii’en – jeg får i hvert fald pulsen op, hvis jeg går til den med  boksning, zumba eller lign.

Hjemmetræning kræver enormt meget selvdisciplin. Men fordelen er at du ikke behøver at skulle ud i kulden om vinteren med fare for at få et smertefuldt raynaud anfald.

I bund og grund, så drejer det sig om at finde den form for træning, der er sjov og som giver dig lysten til at træne. Lidt har også ret.

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *