Facebook-Denmark

IDAG er International Sklerodermi Dag

29. juni er International Sklerodermi Dag. Det er idag, hele verden står sammen om at lave en masse larm og brøl for at skabe opmærksomhed på denne sjældne autoimmune sygdom, som kommer til udtryk ved at at kroppen angriber sig selv ved at danne for meget kollagen. Dette kan give skade på hud, organer, blodkar – være invaliderende og endda livstruende.

I Danmark er vi ca. 1500 danskere med sygdommen, og ligeså mange vi er, ligeså forskelligt angriber den sygdommen. Nogle kan bibeholde deres plads på arbejdsmarkedet og er kun mildt ramt, mens andre bliver så invaliderede at de tvinges væk fra arbejdsmarkedet.

Idag er International Sklerodermi Dag, og sammen med resten af verdenen, arbejder vi i Danmark på at få bedre og tidligere diagnoseforløb, bedre behandlingsmuligheder og ultimativt at nogen finder kuren, så fremtidige patienter ikke påvirkes i ligeså svær grad, som nutidens patienter gør.

Til kampagnen er lavet en video, som vi er glade for at dele med resten af den danske befolkning. Du finder den også på Sklerodermiforningens hjemmeside – www.sklerodermi.dk.

Følg også med på International Sklerodermi Dags officielle hjemmeside – worldsclerodermaday.org, hvor den sociale væg vil opsamle mange fantastiske billeder af folk der holder hånd: HAND IN HAND FOR A BETTER FUTURE.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *