Facebook-Denmark

International Sklerodermi Dag er 29. juni

De fleste sygdomme har sin helt egen dag, hvor man kan slå et slag for en bestemt sygdom: Brystkræft, Gigtens Dag, Sclerose, SLE osv. Det har sklerodermi også!

Dagen er valgt til at være den 29. juni og det er der en helt bestemt årsag til. Den kendte schweiziske kunstner, Paul Klee, døde den 29. juni 1940. Studier af ham, herunder sygejournaler og billeder, for ikke at nævne hans kunst, taler sit tydelige sprog om at han havde bindevævssygdommen systemisk sklerodermi.

Den europæiske paraplyorganisation, Fesca – Federation of European Scleroderma Associations aisbl, besluttede tilbage i 2009 at bruge Paul Klee’s dødsdato til markering af Europæisk Sklerodermi Dag.

Året efter blev den allerførste verdenskonference indenfor systemisk sklerodermi afholdt i Firenze, og under et møde med deltagelse fra patientforeninger fra hele verden blev det besluttet, at 29. juni fremover skal være International Sklerodermi Dag. Flere foreninger bruger i forvejen juni måned på forskellige aktiviteter.

Hvert år arbejder Fesca på en kampagne og i år er ingen undtagelse.

Temaet er HAND IN HAND FOR A BETTER FUTURE – på dansk HÅND I HÅND FOR EN BEDRE FREMTID.

Facebook-Denmark

 

Vil du vide mere om aktiviteter i ind- og udland, så nærmere på www.sklerodermi.dk, www.fesca-scleroderma.eu og worldsclerodermaday.org.

I Danmark markerer vi dagen på lørdag, d. 18. juni. Læs programmet her.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *