Ændring af tilskud til mavesårsmedicin per 15. november 2010

Vi har truffet beslutning om, at lægemidlerne omeprazol, lansoprazol og pantoprazol fortsat skal have generelt tilskud, og tilskuddet til de øvrige lægemidler inden for gruppen fjernes. (Citat fra meddelelsen fra Lægemiddelstyrelsen)

via Ændring af tilskud til mavesårsmedicin per 15. november 2010.

Så det betyder, at vi der er på bl.a. nexium skal finde andre måder at dæmpe mavesyren på. Snak med din læge herom.

nexium

9 thoughts on “Ændring af tilskud til mavesårsmedicin per 15. november 2010

 1. @Anette Ja, vi vil jo helst undgå at tage al den medicin. Jeg kender til flere der vil være trætte af at skulle undvære nexium. Jeg spekulerer på om de mon tænker på kronikerne???

 2. Ja det spekulerer jeg også på! Da de nye medicintilskudsregler blev indført var egenbetalingen før man begyndte at få tilskud 500 kr. og så er den ellers sat op hvert år (nu er den vist 800 – et eller andet) Og for kronikere der IKKE kan undvære deres medicin såsom insulin – så er det altså noget nogle patienter kan mærke. Synes medicin er ALT for dyrt herhjemme. Jeg håber du kan få tilskud til det :)

 3. det bliver virkelig et helvede for mig for jeg virkelig prøvet nogle slags og har vær gang skulle have mange smerter hvis jeg ikke har kunnet få nexium på apoteket for skulle jo tage det billigste….surt for jeg har jo ikke selv valgt at jeg skulle være syg

 4. @dorte HVIS du ikke kan tåle andet end nexium og har prøvet alt muligt andet, så burde du kunne søge tilskud til det ved Lægemiddelstyrelsen. Det burde du kunne snakke med din læge om. Nu vil jeg selv forsøge med andet, og hvis det ikke virker, så vil jeg bestemt snakke med min specialist om at søge tilskud. På samme måde som jeg får enkelttilskud for noget andet medicin. Håber det går for dig. :)

 5. Kære alle på Nexium

  Jeg har fået nexium 20 mg for refluks, har fået disse anbefalet hos en speciallæge efter en undersøgelse, har haft problemer i mange år. Endelig i September 2010 det vidundermiddel.mem,mem i sidste uge havde apoteket ingen, hvis de skulle skaffes kostede de over 1oookr.Jeg fik Lansoprazol Krka 30 mg, i stedet for ,det skulle være lige så godt, har haft halsbrand lige siden ,måske 1 døgn efter,derfor sidder jeg her midtnat, kan vi ikke i samlet flok gøre noget. Hvis sundhedsstyrelsen tror det virker lige så godt med andre mærker, og de ikke får noget at vide om det modsatte, er vi lige vidt. jeg gav vist 600kr for 100 stk, hvem tror vi gør det for sjovt. Venligst Yrsa Andersen

 6. Kære Yrsa. Jeg håber snart at der kommer en ordning, der er tilpasset den enkelte patient og ikke hvor vi kastes i en bås. Vi kan søge enkelttilskud hver især, men ofte får vi afslag. Men jeg har hørt at hvis man prøver 3 forskellige præparater, som bare ikke virker, så skulle sandsynligheden for at blive godkendt være bedre. Så vi må være “forsøgsdyr” for en stund. Suk suk!

 7. Kære Jeg kan kun tilslutte mig utilfredshed med at tilskud til nexium er
  bortfaldet da det også for vedkommende er det eneste der dur.Er dårlig med
  halsbrand og kvalme. min diagnose er celleforandringer i spiserøret.
  venlig hilsen tove

 8. @Tove Kristensen Kære Tove – har du læst mit seneste indlæg om emnet? Du burde kunne søge tilskud når du har prøvet forskellige andre midler som bare ikke virker, og især hvis din specialist anbefaler det. Jeg kender dog flere som har fået afslag, men jeg tror at man skal være stædig. Held og lykke. Vi SKAL bare ikke døje med kvalme og halsbrand!!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *