10 ting du kan sige til en syg person

Tweets! 20 Things to Say to an Ill Person.

På ovennævnte link kan man komme hen til en side, som jeg just faldt over.

Det handler om hvad kan man sige til en person, der er syg? Og som måske er blevet alvorligt syg og har fået begrænsninger i sit liv. Ofte er man forlegen og ved ikke helt hvordan man kan sige tingene rigtigt. For man forstår ofte ikke hvad det er for en sygdom vennen/veninden har, især ikke hvis sygdommen ikke tydeligt kan ses på personen.

Det blev der “tweet’et” om forleden og ovenstående link/side kom ud af dét.

Og hvor er det nogle skønne punkter – og for én med en kronisk lidelse eller bare periodisk syg og ude af balance rammer det klokkerent ind. Indrømmer blankt at jeg fik et par tårer i øjnene, for jeg har skam prøvet et par af dem på egen krop og kan ikke beskrive hvordan det føles at vennerne siger: jeg er lige dér og dér, er der noget du mangler? Og hvis jeg 8 ud af 10 gange flovt siger: “nej tak, jeg klarer mig”, så svulmer mit hjerte over af hengivenhed til veninden/vennen, simpelt hen fordi jeg blev SPURGT.

Jeg smider lige 10 afsted her på siden – fordansket, men meget tro til den oprindelige kilde.

10 ting du kan sige til en syg person:

  1. Faktisk ved jeg ikke hvad jeg skal sige, men du skal vide at jeg bekymrer mig om dig.
  2. Jeg skal ud at handle – mangler du noget?
  3. Har du brug for at græde, har jeg masser af lommetørklæder og en god skulder.
  4. Jeg beundrer virkelig hvordan du håndterer det her, for jeg kan se at det til tider er hårdt.
  5. Jeg kan ikke få afløb for min rengøringsvanvid – har du noget tøj der skal lægges sammen?
  6. Fortæl mig hvordan det VIRKELIG er at være dig – for en dag.
  7. Du er fantastisk – hvordan kan din sygdom give dig sådan en gejst til livet?
  8. Jeg har fri på fredag, hvis du har brug for mig til at løbe nogle ærinder.
  9. Jeg kommer med aftensmad på torsdag – lasagne eller kylling?
  10. Hvordan kan du have så stort overskud til at lytte bedre end de fleste? TAK!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *