Fingre der driller

Mine fingre driller mig. Enormt. Venstre hånd er værst. Hver morgen føles de stive. Der går mindst 30 minutter førend jeg er i stand til at bøje dem NÆSTEN ind som de skal kunne. (Og lad os ikke snakke om RESTEN af kroppen – hehe) Jeg forsøger mig som sagt med parafin og efterfølgende fingerøvelser for at gøre leddene smidige og så elastiske som muligt.  Jeg har øget behandlingen til 2 gange om ugen. Det afhjælper smerterne i leddene – fortalt på den måde at de dulmer. Og efter hver behandling kan jeg stort set bøje fingrene som “normalt”. Det er en skøn fornemmelse omend det blot er for resten af dagen. (Men kun på tidspunkter, hvor fingrene ikke hæver op – mere end normalt)

Ud over besvær med at bøje dem, klør de også som ind i…. Det må næsten betyde at der er aktivitet derinde. Ringfinger på venstre hånd er ret blank og tendensen er tydelig på andre fingre samt i håndfladen. Min specialist siger at min hud er blød og uden sklerodermi, MEN det at de er blanke og kløende kunne MÅSKE tyde på at noget er under opsejling. Sklerodermi er en djævelsk dame – du ved ikke, hvordan “Hun” kommer til udtryk. Så jeg må bare vente og se hvad der sker. Og de der læser her og som har sklerodermi vil nikke genkendende når jeg siger, at ventetiden er frygtelig. Uvisheden om hvad der evt vil ske er frygtelig. Men så er det, at jeg/vi skal huske på at NÅR kroppen ter sig sådan her, så står den på kontrol hver 3. måned – det BØR den i hvert fald gøre. Og vi kan til enhver tid kontakte lægen, hvis noget uforudset skulle ske. Og det er for mig betryggende at vide.

En anden underlig ting med mine fingre. De er begyndt at sno sig. Det ser farligt ud. Og vildt underligt. Gør egentlig ikke så ondt ud over de ledsmerter der nu engang er – måske har kroppen vænnet sig til hele tiden at være øm, og så lægger man ikke mærke til det? For selvfølgelig har jeg smerter. Nogle gange “smælder” det, eller stikker det et eller andet sted i kroppen og du er nødt til at stoppe op og trække vejret.

Men spørgsmålet er om jeg kan gøre noget for at stoppe udviklingen i fingrene? Ud over at fortsætte med parafinbad og derefter lave fingerøvelser? Om ikke andet kan jeg forhåbentlig “trække elastikken så langt som muligt”.

sklerodermifingre

2 thoughts on “Fingre der driller

  1. Åhhhh altså skønne pige – hvor er det uretfærdigt. Bare “man” kunne gøre noget for dig.

    Dit link på den anden blog – til denne side – er ikke opdateret 😉

  2. Jamen, det er jo ikke kun MIG, der skal gøres noget for. Vi er jo flere der har skavanker af den ene eller anden slags, og der ingen der kender til vores sygdom. Derfor… mere oplysning til folket. Mere fokus på forskning. Bedre og ens behandling på tværs af kommunegrænser og landegrænser. 😉

    Tak for din støtte, Inger.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *